Nieuws

Verslag Club Ost | 27-04-23

Nieuw leven op de luchthaven Bruges-Ostend: Club Ost.

Op initiatief van Peter De Gryse van de Oostendse Havengemeenschap en Ann Van Praet (Adjunct CEO van de Luchthaven Bruges-Ostend) werd Club OST boven de doopvont gehouden.

Met dit netwerk hebben we verschillende bedoelingen: alle luchthavengebruikers samenbrengen en de community nieuw leven inblazen. Verder willen we ook de interactie met de ander havengebruikers optimaliseren. De tachtig leden van de Oostendse Havengemeenschap hebben hoofdzakelijk een link met de zeehaven. De Oostendse Havengemeenschap juicht het initiatief luid toe. De verbondenheid en de opportuniteiten tussen de gebruikers van de zeehaven en de luchthaven zal een meerwaarde betekenen.

Op het startevent van Club OST waren 37 deelnemers aanwezig, allemaal luchthavengebruikers en allemaal enthousiast over het initiatief. Gastheer Erik Vermeersch van NSAC verwelkomde iedereen in de lounge van NSAC: een toplocatie die het perfecte kader is voor Club OST. Bedankt voor de hulp, Erik.

Ann Van Praet gaf een toelichting over de verschillende aspecten en uitdagingen die dit jaar aan bod komen op de luchthaven. Het wordt een intense en boeiende periode: milieuvergunning, aantrekken van nieuwe trafieken, de heraanleg van de runway, een nieuwe brandweerkazerne, het SAR-dossier, de boeiende journey van Roadfour, … Haar voorstelling inspireerde de zaal voor een boeiende Q&A en dat bood veel verduidelijking.

Voorzitter Patrick Degryse van de Oostendse Havengemeenschap schetste de activiteiten van de Oostendse Havengemeenschap: de sterke community, de causerieën, de events, de belangenverdediging van onze leden. Aantrekkelijk. Resulterend in direct engagement van een aantal aanwezige bedrijven om lid te worden van de Oostendse Havengemeenschap.

Nogmaals: voor de Oostendse Havengemeenschap is het een grote meerwaarde om vanaf nu nog meer interactie met de luchthavengebruikers te kunnen hebben.

Allemaal van harte welkom op de belevingsdag op vrijdag 23 juni. Samen zullen we de luchthaven ontdekken op de tarmac, naast de tarmac en – wie weet – zelfs in de lucht.

Alle info over het lidmaatschap en over onze volgende activiteit op 23 juni krijgt u van Jolien, de dame van de backoffice van OHG/OPUA (Ostend Port Users Association). U kunt haar contacteren via info@opua.be.

In samenwerking met:

 

Verslag door Dhr. Peter De Gryse, secretaris Oostendse Havengemeenschap

Nog enkele sfeerbeelden: