Nieuws

Opnieuw een full house op de OC over Luchthaven Oostende-Brugge

Maandag 28/02/2022 ~ Verslag door Dhr. Peter De Gryse, secretaris Oostendse Havengemeenschap

Een heerlijke causerie door Dhr. Eric Dumas, CEO van de luchthaven Oostende – Brugge en toffe keynotes van de jonge dynamische ploeg van Jef De Kinder: CEO Erik Vermeersch van NSAC en COO Tom Seru van NSAS aan het woord.

Vorige vrijdag, 25 februari, waren we met een 60-tal deelnemers terug present op onze favoriete stek, de Royal North Sea Yacht Club. Voor het eerst sinds lange tijd, onder de stuwende kracht van bestuurder Bart De Bruycker, waren er 15 bedrijfsleiders van op de luchthaven. Bart was tevens eventsponsor met z’n Hotel Ter Streep. In de welkomstspeech van onze voorzitter Patrick Degryse verwees hij naar de grote dynamiek in de Oostendse havens en heette hij de sprekers en de actoren van onze luchthaven welkom.

Erik Vermeersch stak van wal met een korte dynamische voorstelling van NSAC. Het was een aangename verrassing dat Jef De Kinder, de serial entrepreneur en de founder van NSAC ook aanwezig was. North Sea Aviation Center is een vaste waarde en biedt een brede waaier aan dienstverlening aan: ‘general & business aviation’. Ook het onderhouden van vliegtuigen en de nodige medische checks voor piloten en crew worden door hen verzorgd. Maar er is meer. Tijdens de keynote van Erik werd het duidelijk dat NSAC nog heel wat meer zal aanbieden in de toekomst, zo onder meer de omkadering voor de SAR-eenheid die van Koksijde naar Oostende verhuist.

Na het voorgerecht stak Tom Seru van wal. Als COO van NSAS (North Sea Aviation Services) wist hij in een boeiend betoog de ganse zaal stil te krijgen. Dit zusterbedrijf van NSAC opereert vanuit Oostende en heeft verschillende missies, zowel maritieme als grondopdrachten. Een greep uit de activiteiten: controle op pollutie, vissen, illegale migratie, pijplijnen. U merkt het: een breed en boeiend aanbod. Een prachtig verhaal in volle ontwikkeling.

Na de hoofdschotel kwam de hoofdvogel: de causerie van Dhr. Eric Dumas, CEO van onze luchthaven. In een uitgebreid betoog gaf hij een gestructureerd overzicht. We kregen alle info over de Egis-groep, over de Luchthaven Oostende-Brugge en de nakende vergunningen. Ook de groei en de cijfers kwamen prominent aan bod en gaven alle aanwezigen een adequaat beeld over deze onmiskenbare pijler in de Oostendse regio.

In z’n slotwoord bedankte Patrick, onze voorzitter, de sprekers en hij nodigde de bedrijven op de luchthaven uit om lid te worden van onze dynamische organisatie die vandaag om en bij de tachtig beslissingsnemers en influencers uit de Oostendse havengemeenschap telt.

Tevens werd nog even verwezen naar de volgende evenementen:

  • 22 April: OC Circulaire Economie
  • 20 Mei: Lente-event Oostende voor Anker
  • 24 Juni: OC Offshore en Blauwe economie

Voorzitter Patrick Degryse verwelkomt de sprekers en alle deelnemers.

De voorstelling van NSAC door Erik Vermeersch, CEO.

Tom Seru, COO van NSAS, kreeg de zaal stil met z’n inspirerend betoog.

CEO Eric Dumas. Een duidelijke voorstelling over de Luchthaven Oostende – Brugge.

ENKELE SFEERBEELDEN:

Aandacht voor de keynotes. We herkennen onder meer Marc Adriansens, Paul Gerard en Emmanuël Timmermans.

Commercieel Directeur Ann Van Praet, geflankeerd door Eric Dumas en Johan Verhelst in nabespreking.

General Manger van APZI VOKA, Mathieu Delbarge, mochten we ook verwelkomen.

Leading man en founder van NSAC en NSAS, Dhr. Jef De Kinder

Full house. Gezellig netwerken en genieten van boeiende sprekers.

Voorzitter Patrick Degryse bedankt de sprekers.

Dhr. Bart De Bruycker, eventsponsor en voorzitter deelhaven Luchthaven, in gesprek met Erik Vermeersch.

Sprekers, voorzitter en de eventsponsor op een rij.

Immer goedlachs, bestuurder Walter Hosten