Nieuws

Sfeerverslag Beach event met jetskirace | 4-08-2022

Verslag door Dhr. Dominique Verheyen, penningmeester Oostendse Havengemeenschap ~ Dinsdag 9/08/2022

Vorige week donderdag genoten onze leden van ons beach event met jetskirace en BBQ. We mochten jetskikampioen Quinten Bossche en enkele van zijn jetskimaten ontvangen en genoten van een spannende race.

Onze voorzitter Patrick had zich voor het event verontschuldigd, waardoor Dominique, onze penningmeester, het welkomstwoord voor zich nam. Vincent Hoffman van UX Solutions, onze eventsponsor, gaf een korte toelichting over zijn bedrijf en de connectie die zij met offshore, water, de zee,… hebben. Aansluitend wenste Dirk Declerck onze voorzitter veel beterschap toe en gaf hij duiding bij het ambassadorship van Quinten Bossche voor Haven Oostende. Schepen Charlotte Verkeyn nam als laatste het woord en deelde met ons 5 belangrijke nieuwtjes uit de haven van Oostende.

Ondertussen waren de jetskiracers al gretig aan het oefenen rond de eerder gelegde boeien. De aanwezigen konden zo perfect de race volgen vanop de strekdam. Na een voorstelling van de racers door de vader van Quinten vulden alle aanwezigen hun pronostiek voor de wedstrijd in. Iedereen kon zo meedingen naar een door Quinten gewonnen trofee met zijn handtekening.

Het startschot werd gegeven en de races konden beginnen. Er werden 2 races gehouden van telkens 8 rondjes op het parcours op zee. Tijdens het spektakel genoten we van een glaasje cava door onze penningmeester aangevoerd op de strekdam.

Bij terugkeer in het Ostend Sailing clubhuis werden we opgewacht voor een heerlijke BBQ.

Na de BBQ werden de winnaars van de pronostiek bekend gemaakt door Quinten: 3de prijs voor Jan Allaert, 2de voor prijs Dirk Declerck en 1ste prijs voor Nikolaas Verheyen, proficiat!

Heerlijk eten in het strandclubhuis, een hartelijke sfeer onder elkaar, een streepje muziek en heel wat aangename babbels,… kortom, weer een event waar we van genoten hebben.

Tot de volgende!