Nieuws

Verslag Nieuwjaarsreceptie | 12-01-2023

Een impressie vanuit Japan en moois vanop de Noordpool.

Het was weer heerlijk. Een vol huis met enthousiaste leden. Stuk voor stuk mensen met een passie voor het maritieme en voor ondernemen. We verwelkomden meer dan 85 deelnemers.

We gingen van start met het mooie overzicht van 2022. Onze voorzitter, Dhr. Patrick Degryse wenste iedereen een goede gezondheid. Dat is de basis. Samen zullen we de rest wel waarmaken met in 2023 leuke dynamische activiteiten, een bestuur dat wordt aangevuld met Mvr. Ann Vanpraet, ceo van onze luchthaven. Dhr. Dieter Coussée (VOKA) en Dhr. Filip Roelandt (Directeur Economisch Huis) maken de maturiteit van de OHG nog sterker.

Na het voorwoord nam Mvr. Charlotte Verkeyn, de schepen van onder meer de haven, het woord. Sterk, to the point schetste Charlotte de kracht van de Oostendse haven met innovaties en een sterke strategie, geënt op diversiteit en duurzaamheid.

Het team van de RNSYC serveerde de eerste hapjes. Het was zoals steeds een culinair festijn. Tijdens de walking dinner kwam de burgemeester van Oostende, Dhr. Bart Tommelein, toelichten wat de missie naar Japan inhield. Samen met Dhr. Dirk Declerck (CEO Haven Oostende) en Dhr. Steve Declercq (Business Development Director Haven Oostende) hebben ze de relaties met Japanse contacten aangescherpt. Zo blijft het engagement van Daikin voor Oostende groot. Bart gaf tevens een boeiend overzicht van de verwachte aspecten die op ons afkomen: positief nieuws voor de havengebruikers. Iedereen is fan van een dynamische haven.

Het netwerken ging gezellig verder en Lien De Ruyck en Mike Louagie gaven een boeiende lecture over Polar Stories, De transformatieve kracht van de poolgebieden. Het dynamisch verhaal van Lien en Mike werkte inspirerend en kreeg grote bijval.
Elke deelnemer aan deze nieuwjaarsreceptie had een donatie gedaan waardoor onze voorzitter 1500 EUR kon overhandigen aan Lien zodat zij – onder meer dankzij deze gift – verder kan werken aan de bewustwording van elkeen zodat we het belang van onze poolgebieden nog beter leren kennen.

Na de raffle met mooie kaders met de foto’s van Mike, het boek van Lien en nog boeken over ‘Adrien De Gerlache en z’n expeditie naar de Antarctic’ werd het nog een gezellige avond vol interactie, mooie verhalen en strakke toekomstplannen voor 2023.
Gelukkig nieuwjaar en veel succes.

Verslag door Dhr. Peter De Gryse, secretaris Oostendse Havengemeenschap ~ Dinsdag 17/01/2023

Nog enkele sfeerbeelden van een heerlijke avond: