Nieuws

Verslag OC Zeehaven – Douane | 03-03-2023

Douane, veiligheid, integriteit en automatisatie in onze havens.

Op vrijdag 3 maart hadden we de eer om de Adviseur-Generaal van de Douane te mogen ontvangen tijdens de Oostendse Compagnie. Met de Oostendse Havengemeenschap slaagden we er deze maal opnieuw in om een boeiende spreker aan te trekken.

De Douane wordt door de band gezien als een noodzakelijke formaliteit maar Dhr. Stephan Legein legde haarfijn uit wat de meerwaarde is van de Douane bij onze activiteiten. Tijdens zijn keynote legde Stephan de focus op het veiligheidsaspect, de war on drugs en de digitalisatie. In een duidelijk timeframe zagen we de uitdagingen van de Douane, na de aanslagen in 2016 over de COVID-19-periode tot de energiecrisis en de oorlog in Oekraïne: continu moeten de douanediensten flexibel reageren.

Het was een heerlijke Oostendse Compagnie. De keynote van Stephan was een succesvol onderdeel van de middag. Zoals steeds konden we genieten van een heerlijke maaltijd op een unieke locatie, onze vaste stek in de Royal North Sea Yachtclub.

De tweeëndertig deelnemers maakten – mede dankzij onze eventsponsor ‘Haven Oostende’ – een leerrijke Oostendse Compagnie mee.

Verslag door Dhr. Peter De Gryse, secretaris Oostendse Havengemeenschap

Nog enkele sfeerbeelden van een heerlijke middag: